Close button

Блінкен – Лаврову: США зацікавлені у відмові від санкцій проти "СП-2"

Блінкен – Лаврову: США зацікавлені у відмові від санкцій проти "СП-2"

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що відмова від санкцій проти оператора "Північного потоку-2" (Nord Stream 2 AG) – в інтересах його країни. Водночас він уточнив, що Сполучені Штати продовжать протидіяти російському газопроводу, повідомляє Обозреватель.

Позицію глава американського зовнішньополітичного відомства озвучив під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 19 травня, передає CNN. Також Блінкен підтвердив, що Держдеп подав до Конгресу доповідь щодо обмежувальних заходів.

"У національних інтересах США призупинити виконання санкцій проти Nord Stream 2 AG, його глави Маттіаса Варніга і корпоративних працівників Nord Stream 2 AG", – сказав держсекретар.

Також він уточнив, що в доповіді вказані чотири російських судна, що беруть участь в будівництві газопроводу.

"Сьогодні держдепартамент подав до конгресу доповідь відповідно до поправок до закону PEESA, вказавши чотири судна, п'ять організацій і одну особу, що беруть участь в будівництві трубопроводу "Північний потік 2", включаючи Nord Stream 2 AG і главу компанії Маттіаса Варніга. Особи, зазначені в доповіді, підлягають санкціям відповідно до PEESA, якщо тільки їх не зупинять", – пояснив Блінкен.

Новини

Популярні теми форуму

analytics