Close button

УАФ прийняла рішення по новому гаслу футболістів

УАФ прийняла рішення по новому гаслу футболістів

Гасло "Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним футбольним гаслом українських футболістів, повідомляє УНИАН.

Також затверджено графічні символи - малий герб УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine" та великий герб - карта України з Тризубом у центрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Щойно Виконавчий комітет Української асоціації футболу одноголосно - 45 членів "за" - підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені й в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб - карта України з Тризубом в центрі", - зазначив Павелко.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які, за словами президента УАФ, уже багато років є привітанням для українських вболівальників і у рідній країні, і в всьому світі.

"На всіх матчах наших збірних унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців з різних регіонів України й наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані й маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням! Слава Україні! Героям слава!" - йдеться у дописі.

Форма України на Євро-2020

  • 6 червня стало відомо, у якій формі збірна України виступатиме на Євро-2020, старт якого намічений на 11 червня. Форма була представлена в трьох кольорах: жовтому, синьому і білому.
  • Особливістю є те, що на ній нанесено контур карти України. Ззаду під коміром нанесено напис "Слава Україні!", а на внутрішній стороні - "Героям слава!".
  • Депутат Держдуми РФ Дмитро Свищєв закликав УЄФА заборонити збірній України виступати на Євро-2020 у новій формі з Кримом. А екс-боксер Микола Валуєв заявив: "Це спроба політизувати спорт, це негарно". Також з'явилася реакція російського МЗС.
  • Однак УЄФА спершу затвердив нову форму української збірної для виступу на Євро-2020, а потім вніс корективи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics