Close button

Усе про підгузки: що важливо знати батькам

Одноразові підгузки вже давно стали невіддільною частиною життя молодих мам і татусів. Поява памперсів позбавила сучасних батьків багатьох проблем — вічного прання пелюшок, необхідності брати з собою купу запасних речей, вирушаючи на прогулянку або в поїздку. Асортимент дитячих гігієнічних виробів майже безмежний, тому до їхнього вибору варто поставитися з усією серйозністю.

ixv8093eow_big.jpg

Трохи історії

За винахід одноразового підгузка людство має дякувати Віктору Міллсу. Американський інженер був дбайливим і любив сидіти з онуками, а прати пелюшки йому категорично не подобалося. На допомогу прийшла професійна кмітливість. У 1961 році Міллс презентував світу революційний винахід, що змінив життя мільйонів батьків. Він вигадав одноразовий підгузок.

Своє творіння Віктор назвав памперсом (від англ. pamper — дбати, балувати). Слово настільки прижилося, що сьогодні памперсами називають будь-які підгузки, незалежно від марки.

Чому підгузки — це зручно

  • Сучасні памперси виготовляються з високотехнологічних матеріалів. Вони вбирають рідину і не пропускають вологу назовні, але водночас тканина «дихає», тому на ніжній дитячій шкірі не виникає попрілостей.
  • Виробники випускають зручні анатомічні моделі спеціально для хлопчиків і дівчаток. Вироби комфортно сидять на тілі та не заважають рухатися.
  • Трусики для плавання дають можливість відвідувати басейни та аквапарки. Виробники випускають моделі з додатковими манжетами та посиленим поясом. Спеціальна технологія запобігає витіканню виділень і перешкоджає здуттю підгузка у воді.

Памперси полегшують процес привчання дітей до горщика. Для карапузів від 1 до 2,5 років випускаються зручні трусики. Дитина сама може знімати або надягати таку білизну, а батькам не доводиться постійно висаджувати її на горщик «про всяк випадок». Малюк отримує нові навички поступово, коли фізіологічно і психологічно дозріває для цього етапу.

У каталозі інтернет-магазину Pampik на сторінці https://pampik.com/ua/category/odnorazovyie-podguzniki ви знайдете різні моделі памперсів: на липучках і зручні трусики, а також «плавки» для купання в басейні. В асортименті є всі розміри: для новонароджених і старших діток, для хлопчиків, дівчаток і унісекс.

Чи є недоліки у памперсів

Педіатри стверджують, що за умови грамотного вибору підгузок не завдасть жодної шкоди. Головне — використовувати правильну модель і вчасно міняти памперси. Так, у перші 60 днів життя шкіра немовляти дуже ніжна, тому рекомендується надягати свіжий підгузок кожні 3–4 години, навіть якщо попередній ще не наповнений. Для старших малюків інтервал між замінами може становити 5–6 годин. Дітям від 8 місяців міняти памперси слід за потребою.

Особливо важливо стежити, щоб дитина не перегрівалася. У теплу пору року або в спекотному приміщенні під час зміни гігієнічного виробу слід дати дитині полежати роздягненою 20–30 хвилин, щоб провітрити шкіру.

hPpIkOcJt5ZTLhLWIVOfDCHnljgFDnyQkAr7ph-w

На що звернути увагу під час вибору підгузків

Насамперед необхідно враховувати, що памперси мають підходити дитині за розміром. Виробники випускають безліч лінійок для малюків різної ваги та віку.

Для новонароджених призначені вироби з гіпоалергенних матеріалів без використання ароматизаторів. У зоні пупка зазвичай передбачений виріз, що дозволяє обробляти незагоєну ранку. Такі підгузки розраховані на вагу 3–6 кг. Також у продажу представлені спеціальні моделі для недоношених малюків — до 3 кг.

Підбираючи підгузки для старшої дитини, слід враховувати рівень її активності. Виробники пропонують універсальні та анатомічні моделі (для хлопчиків і дівчаток). Для нічного сну випускаються спеціальні вироби з підвищеним ступенем поглинання та посиленими манжетами, що захищають від протікання.

Під час покупки звертайте увагу на такі критерії:

  • Бренд. Вибирайте підгузки перевірених виробників, що стежать за безпекою та якістю використовуваних матеріалів. Наприклад, на сайті Pampik завжди є памперси понад 20 брендів: Huggies, Libero, Bella, Pampers, Chipolino, Bamboo Planet, «Сніжна Панда», Merries тощо.
  • Розмір. В ідеалі вага дитини має знаходитися посередині вказаних на пакуванні параметрів. Наприклад, якщо маса тіла дитини становить 5 кг, краще вибрати підгузки, призначені для дітей вагою до 6 кг. Якщо взяти вироби з маркуванням «3–5 кг», підгузок може бути замалий.
  • Індикація вологості. Багато моделей забезпечені спеціальним індикатором, що змінює колір у міру заповнення памперса. Ця зручна функція полегшує життя батькам.
  • Модель. Дітям до пів року підходять універсальні підгузки. Малюкам, котрі починають повзати та вчаться ходити, буде зручніше в анатомічних памперсах, що враховують гендерні відмінності.

Для новонароджених та дітей до року підійдуть вироби на липучках. А для однорічної дитини краще вибрати трусики, що стануть у пригоді на етапі привчання до горщика.

Де можна купити одноразові підгузки

У молодих батьків часто не вистачає часу відвідувати магазини, до того ж малюки не дуже люблять шопінг. Набагато зручніше зробити вибір на користь перевіреного інтернет-магазину, що пропонує послугу швидкого доставлення. Наприклад, на сайті Pampik ви легко зможете вибрати вироби, необхідні саме вашій дитині:

  • підгузки на липучках;
  • трусики для хлопчиків і дівчаток;
  • памперси для басейну;
  • моделі для нічного сну;
  • екопідгузки.

І насамкінець: якщо ви купуєте продукцію певного бренду вперше, почніть з маленької пачки та простежте за реакцією малюка. Якщо на шкірі немає висипань, гумки не передавлюють ніжки та живіт, а дитина весела та активна — сміливо купуйте велике пакування. Таке рішення допоможе вам заощадити та на якийсь час забути про необхідність поповнення запасів підгузків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics