Close button

Мінсоцполітики: В Україні створять реєстр постраждалих через агресію РФ

Мінсоцполітики: В Україні створять реєстр постраждалих через агресію РФ
Фото: t.me/Kirill Timoshenko

Народні депутати на засіданні у четвер, 25 квітня, підтримали у першому читанні законопроєкт № 10256. Він допоможе створити системи обліку осіб, життя та здоров'я яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії РФ, повідомляє РБК-Україна.

Про це повідомляє сайт Мінсоцполітики.

"За понад два роки повномасштабної війни, розв'язаної Російською Федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти близьких та рідних, примусове переміщення, фізичні і психологічні травми, отримання інвалідності, - на жаль, це відбувається з кимось з українців щодня", - розповіли у Мінсоцполітики.

Наразі в Україні вже діє Реєстр пошкодженого та знищеного майна для фіксації матеріальної шкоди і подальшого надання допомоги постраждалим. Однак наразі немає обліку даних щодо постраждалих, які зазнали нематеріальної шкоди.

Як зазначили у відомстві, законопроєкт було розроблено Мінсоцполітики разом міжнародними та українськими експертами. Реєстр забезпечить збір та облік інформації про шкоду, завдану країною-агресором життю і здоров'ю українців, заявили в міністерстві.

Реєстр збитків

Минулого року Європейський союз ухвалив рішення щодо створення Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією проти України. Головний офіс буде функціонувати у Гаазі, а сателітний - у Києві.

Пізніше в місті Гаага запустили офіційний вебсайт міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics