Close button

У Міноборони відповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного

У Міноборони відповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного
Фото: president.gov.ua

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня, повідомляє РБК-Україна.

Про це йдеться в заяві заступницi міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерини Черногоренко в ефірі Радіо Свобода.

"18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного. Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам", - сказала Черногоренко.

За її словами, для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні "поля".

Заступниця міністра зазначила, що з 18 травня, у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані(номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання) в трьох доступних форматах - в ТЦК, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного.

"Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція - авторизуватися, заповнити ці три "поля" і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних "Оберіг" для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі", - додала Черногоренко.

Вона також розповіла, що для того, аби оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

"Буде можливість робити це дистанційно, без візиту до ТЦК. Надалі, для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і далі це буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК. Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі із з-за кордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно", - зазначила заступниця міністра оборони.

Електронний кабінет військовозобов’язаного

Нагадаємо, що 16 січня Верховна рада ухвалила законопроект щодо цифровізації армії.

Документ передбачає запуск повноцінного електронного військового обліку в Україні. Зокрема, це стосується електронного кабінету військовозобов’язаного.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного вже у другому кварталі 2024 року.

В Міноборони пояснюють, що такий е-кабінет створять на кожного військовозобов'язаного, незалежно від того, чи буде він ним користуватися. Тобто реєстрація в ньому буде добровільною і ні до чого не зобов'язує.

Мета сервісу полягає у тому, щоб спростити актуалізацію своїх даних без походу до ТЦК чи ЦНАП куди, всі призовники, військовозобов’язані та резервісти мають з'явитися протягом 60 днів з дня набуття чинності нового закону про мобілізацію. Після цього військкомати використовуватимуть ці дані у своїй щоденній роботі.

При цьому в електронні кабінети повістки надсилати не будуть.

Новини

Популярні теми форуму

analytics