Close button

Зелеський: Україна стоїть перед новим етапом війни з Росією

Зелеський: Україна стоїть перед новим етапом війни з Росією
Фото: president.gov.ua

Україна стоїть перед новим етапом війни з Російською Федерацією. Ворог планує розширити наступальні дії, повідомляє РБК-Україна.

Про це говорить заява президента Володимира Зеленського під час звернення до прикордонників з нагоди дня Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні вже 800-й день війни. Це надзвичайно складний та жорсткий шлях, який довелося пройти нашій державі, і шлях, який ще потрібно пройти, щоб завершити війну на справедливих умовах, на умовах України. Зараз ми перед новим етапом війни. Окупант готується до спроби розширити наступальні дії", - заявив президент.

Як відзначив Зеленський, сьогодні усі українці, а також союзники України повинні зробити усе можливе, аби зірвати плани Росії. Важливо довести, що ворог за жодних обставин та як би підло не діяв - не буде здатний досягти своїх цілей.

Наступ Росії

Нещодавно президент заявляв, що Росія планує окупувати Часів Яр Донецької області до 9 травня. Водночас якщо наші воїни зможуть вистояти - це дозволить розбити плани ворога щодо наступу у червні.

В інтерв'ю The Economist, представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони Вадим Скібіцький розповідав, що першочерговими цілями для ворога є повна окупація Донецької, а також Луганської областей. Зокрема він також підтвердив інформацію щодо наказу ворогу "взяти щось" до святкування так званого "дня перемоги", або ж візиту диктатора Володимира Путіна до Пекіна.

Скібіцький припускав й те, що ворог може готуватись до наступу в районі Харківської й Сумської областей на північному сході, але час залежатиме від міцності Сил оборони на Донбасі. Водночас основний наступ росіян може розпочати "наприкінці травня або на початку червня".

Новини

Популярні теми форуму

analytics