Close button

Байден пригрозив Ізраїлю зупинкою постачання зброї: причина

Байден пригрозив Ізраїлю зупинкою постачання зброї: причина
Фото: The White House

Президент США Джо Байден заявив, що зупинить постачання бомб та іншого озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу віддасть наказ про масштабне вторгнення в місто Рафах. Про це Байден сказав в інтерв'ю CNN, повідомляє Українська правда.

"Я чітко дав зрозуміти, що якщо вони увійдуть в Рафах… ми не будемо поставляти ту зброю, яку вони використовували проти міст", – зазначив американський президент.

За словами Байдена, внаслідок використання Ізраїлем наданих бомб у Секторі Гази загинули мирні жителі. Тому США призупинили їх постачання.

"Ми не відходимо від безпеки Ізраїлю. Ми відходимо від здатності Ізраїлю вести війну в цих районах (Рафаху – ред.)", – зазначив він.

Байден заявив, що хоча США продовжать надавати Ізраїлю оборонну зброю, в тому числі для його системи протиповітряної оборони "Залізний купол", інші поставки будуть припинені, якщо почнеться велике наземне вторгнення в Рафах.

Видання додає, що, за словами джерела, поінформованого з цього питання, ізраїльські офіційні особи в приватному порядку висловили американським чиновникам "глибоке розчарування" у зв'язку з призупиненням поставок, а також у зв'язку з брифінгами для американських ЗМІ щодо цього рішення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics