Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

США ввели санкції проти росіян, які допомагали РФ отримувати зброю з КНДР

США ввели санкції проти росіян, які допомагали РФ отримувати зброю з КНДР
Фото: Рixabay

Сполучені Штати Америки сьогодні, 16 травня, запровадили санкції проти росіян, які організували постачання зброї з КНДР до РФ, повідомляє РБК-Україна.

Про це повідомляє Мінфін США.

Зазначається, що Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції щодо двох російських громадян і трьох російських організацій за сприяння постачанню зброї між Росією і Корейською Народно-Демократичною Республікою.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою Брайан Нельсон заявив, що США продовжуватимуть вживати заходів для притягнення до відповідальності тих, хто намагається полегшити постачання зброї та інших матеріальних засобів, щоб дозволити Росії вести війну.

До санкційного списку внесено власника ТОВ "Рафорт" Рафаеля Газаряна, главу ТОВ "Технології" Олексія Буднєва, а також компанії "Транс-Капітал", "Рафорт" і "Технології".

КНДР допомагає Росії

Після початку війни в Україні Росія стала отримувати військову допомогу від КНДР, яка публічно підтримала рішення диктатора Володимира Путіна. Армія РФ отримала від Північної Кореї артснаряди і балістичні ракети.

При цьому розвідка Південної Кореї підозрює, що Росія могла отримати від КНДР зброю, виготовлену в 1970-х роках.

Новини

Популярні теми форуму

analytics