Close button

Головний прокурор МКС запросив арешт Нетаньягу та лідерів ХАМАСу

Головний прокурор МКС запросив арешт Нетаньягу та лідерів ХАМАСу
Фото: flickr.com/U.S. Department of State

У понеділок, 20 травня, головний прокурор Міжнародного кримінального суду запросив видати ордери на арешт премʼєр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта, а також трьох лідерів ХАМАСу, повідомляє Еспресо TV.

"Сьогодні я подаю клопотання про ордери на арешт до палати попереднього провадження Міжнародного кримінального суду у справі про ситуацію в Палестині", - заявив прокурор.

Зазначається, що лідерів ХАМАС звинувачують у воєнних злочинах і злочинах проти людства на території Ізраїлю та Гази з 7 жовтня 2023 року, а Нетаньягу та Галанта - в тому самому за операцію ЦАХАЛ в Газі. 

Зокрема, звинувачення проти високопосадовців Ізраїлю включають "винищення, голод як метод ведення війни, включаючи відмову в постачанні гуманітарної допомоги, навмисний напад на громадянське населення в ході конфлікту.

Також офіс головного прокурора зібрав докази, які дозволяють притягти до кримінальної відповідальності командира бойового крила ХАМАСу Мохаммеда Дейфа, лідера аполітичного крила руху Ісмаїла Ханію, а також лідера ХАМАСу в  Газі Яхью Сінвара, якого називають організатором нападу бойовиків на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. 

Тепер колегія суддів МКС розгляне заяву Хана про видачу ордерів на арешт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics