Close button

Сирський повідомив, яку тактику застосовують окупанти на Харківщині

Сирський повідомив, яку тактику застосовують окупанти на Харківщині
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Російські війська нарощують угруповання на Харківщині, але їх недостатньо для великого прориву. Тому окупанти застосовують нову тактику – б'ють артилерією та керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях ЗСУ.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Він зазначив, що РФ продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, перекидаючи додаткові полки та бригади з інших напрямків та з полігонів.

"Дії ворога ускладнені посиленням нашої оборони завдяки своєчасному прийняттю рішень щодо перекидання резервів на загрозливі напрямки. Створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей.
Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", – повідомив Сирський.

Головком додав, що Україна вживає "невідкладних заходів" для вдосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ.

Також Сирський повідомив, що заслухав кожного командира щодо готовності до активних дій та перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника. "Проблем стало помітно менше у звʼязку з підвищенням ефективності роботи всієї управлінської вертикалі", – зазначив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics