Close button

Військові КНДР знову перетнули кордон з Південною Кореєю

Військові КНДР знову перетнули кордон з Південною Кореєю
Фото: D. E. Grenier

Військові Південної Кореї зробили попереджувальні постріли після того, як військові КНДР перетнули кордон, а потім відступили – це третій подібний інцидент цього місяця. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на повідомлення Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, повідомляє Ліга.net.

Видання зазначило, що кілька північнокорейців, які працювали в демілітаризованій зоні, що розділяє дві країни, у четвер, 20 червня, перетнули кордон з Південною Кореєю і відступили після усного попередження, яке супроводжувалося попереджувальними пострілами.

Інцидент, за даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, стався через кілька годин після того, як російський диктатор Володимир Путін завершив свій перший за 24 роки візит до Північної Кореї.

Журналісти зазначили, що напруга на кордоні, що розділяє півострів, зростала ще до візиту Путіна. За словами південнокорейських військових, в останні місяці Північна Корея надсилає велику кількість військ у буферну зону для установки мін, встановлення протитанкових загороджень і ремонту доріг.

18 червня військові Північної Кореї, які працювали в демілітаризованій зоні, яка розділяє кордони двох країн, ненадовго перетнули Південну Корею.

Новини

Популярні теми форуму

analytics