Close button

У травні виробники підвищили ціни на продукти на 11%

У травні виробники підвищили ціни на продукти на 11%
Фото: Рixabay

Оптові ціни виробників промислової продукції в травні 2024 року в порівнянні з травнем минулого року зросли на 14,8%. Ціни в межах України зросли на 17,0%, за межі України - на 4,1%. Про це свідчать дані Держстату, пише Олександр Білоус, РБК-Україна.

За даними статистичного відомства, у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни зросли на 11,0%, у тому числі в межах України - на 8,1%, за межі України - на 18,6%.

Найбільше зросли ціни у виробництві м'яса - на 17,9%, у тому числі всередині України - на 18,2% та виробництві молочних продуктів - на 12,9%, у т.ч. в всередині України - на 12,2%.

Нагадаємо, за даними Держстату, споживчі ціни в Україні у травні 2024 року зросли на 3,3%. Річна інфляція прискорилася порівняно з 3,2% у квітні.

НБУ прогнозує прискорення інфляції в Україні найближчим часом. Така цінова динаміка визначатиметься передусім збереженням тиску на витрати бізнесу в умовах війни, вірогідно, дещо нижчими врожаями після минулорічних рекордів, перенесенням на ціни зростання заробітних плат відносно високими темпами, а також підвищенням тарифів на електроенергію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics