Close button

Як зрозуміти, що вами маніпулюють: 7 головних ознак

Як зрозуміти, що вами маніпулюють: 7 головних ознак

Під вплив маніпулятора може потрапити кожен, адже він вміло маскується під подругу, люб'язного колегу або уважного бойфренда. Щоб вашими почуттями не скористалися, важливо вчасно усвідомити, що вами маніпулюють. Є сім головних ознак, які допоможуть розпізнати вплив заради вигоди, повідомляє 24 канал.

Навички впливу ми набуваємо ще в дитинстві, коли просимо у батьків нову іграшку або солодощі. Але часто люди роблять маніпуляцію єдиним способом у досягненні своїх цілей. Тому важливо вчасно розпізнати маніпулятора в своєму оточенні і викреслити його з життя, щоб уникнути подальших страждань.

Надмірні лестощі

Улюблена зброя маніпулятора. Часто перш, ніж попросити про допомогу, вони засипають компліментами. Якщо ви така хороша людина, то як ви зможете відмовитися допомогти тому, хто цього потребує? Вони використовують таку тактику і отримують від вас те, що побажають.

Нав'язане почуття провини

Маніпулювати тим, хто відчуває провину, куди легше. Після докорів сумління ви будете готові допомогти в чому завгодно.

Поспішні емоційні вчинки

Маніпулятори підштовхують до швидких дій на емоціях. Саме брак часу для свідомого прийняття рішення йде їм на користь. Проста фраза "мені потрібен час", сказана впевнено, може зменшити інтерес маніпулятора.

Безпорадність

Досвідчені маніпулятори видають себе за безневинну бідну особистість, яка всім своїм виглядом породжує прагнення допомогти і захистити. До образу "жертви" люди можуть вдаватися навіть несвідомо, проте ефект маніпуляції від цього не змінюється.

Нагадування про обіцянки

"Ви мені пообіцяли" - це ідеальна фраза, яка змусить вас робити все, що вам скаже маніпулятор. Ніхто не хоче бути людиною, яка не стримує свої обіцянки. Тому, щоб вас не шантажували, завжди чітко формулюйте свої думки.

Розмова в найбільш невдалий момент

Маніпулятори люблять просити про допомогу, коли ви дуже зайняті. При таких обставинах більше шансів, що ви погодитеся тільки заради того, щоб позбутися від них. Вони обов'язково вибачаться, що турбують вас у невдалий момент.

Чужий позитивний досвід

"Не хвилюйся, я/мій друг/мій начальник/сусід робив це багато разів, і нічого поганого не сталося" - фраза, якою часто користуються маніпулятори. Звичайно ж, чужий вдалий досвід - це обман. Однак гарантований позитивний результат справи, яке вас лякає, - дієвий метод впливу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics