Close button

Як на волосся впливає навколишнє середовище

Як на волосся впливає навколишнє середовище

Кучеряве волосся випрямити, прямі - накрутити, довгі - відрізати, короткі - відростити. Осягнути жіночу логіку не дано нікому, іноді навіть самим жінкам. На щастя, цього й не потрібно. Досить просто підказати спосіб, як краще досягти бажаного, повідомляє Курс Украины.

Всі користуються шампунем для волосся і кондиціонером. Але якщо ви до сих пір не використовуєте маску для волосся, ви робите велику помилку. Даний засіб по догляду за волоссям має стояти на вашій поличці у ванній.

Абсолютно кожен тип волосся піддається згубному впливу навколишнього середовища. Взаємодія з довкіллям - неминуча. Але все, що ми можемо зробити - це максимально піклуватися про своє волосся.

Сонячне і УФ-випромінювання впливають на кератин (білок, який є основним структурним компонентом волоса). Він поглинає сонячне світло і починає руйнуватися. Під впливом сонця також поступово руйнується меланін (пігмент, що відповідає за колір волосся, шкіри, очей).

Потоки гарячого повітря (найчастіше з приладів для завивки / випрямлення волосся, фена), що сприяють зневодненню волосся. Грубо кажучи, ви просто "кип'ятите" воду в своїх волоссі, після чого починається розм'якшення кератину верхнього шару ваших локонів. Це призводить до виникнення маленьких бульбашок в порах волосся, які розширюють шари волоска, послаблюючи і руйнуючи його.

Холод також сприяє зневоднення волосся, а вода в басейні, насичена хлоркою, теж викликає руйнування білка в волоссі. І не забудьте захистити свої локони під час купання в морі! Морська вода здатна зруйнувати внутрішні молекулярні зв'язки в вашому волоссі.

Якщо ви хочете захистити свою шевелюру і підтримувати її в чудовому стані, тоді вас врятують правильно підібрані маски для волосся.

У кожної маски є своє головне призначення, пов'язане з функцією, яку вона виконує:

  • зволоження;
  • живлення;
  • відновлення;
  • зміцнення;
  • активатор росту;
  • тонування;
  • збереження кольору;
  • полегшення розчісування.

Підлікувати і значно відростити волосся ви зможете, використовуючи відвари лікувальних трав. Цей спосіб був єдиним доступним для наших предків протягом багатьох поколінь, які славилися довгими косами до пояса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics