Close button

Ліки від артриту неефективні при лікуванні COVID-19

Ліки від артриту неефективні при лікуванні COVID-19

Нове дослідження, яке опублікували в журналі BMJ, показало, що засіб від ревматоїдного артриту тоцилізумаб неефективне при лікуванні важких форм коронавірусної інфекції та потенційно може бути небезпечно, повідомляє U.S.News.

Тоцилізумаб - це моноклональне антитіло проти рецептора інтерлейкіну-6, одного з головних прозапальних цитокінів. IL-6 бере участь у розвитку так званого цитокинового шторму. Тоцилізумаб почали використовувати для терапії COVID-19 ще на ранніх стадіях пандемії.

У ході дослідження за участю 129 дорослих пацієнтів з COVID-19, оцінювалися параметри безпеки й ефективності внутрішньовенної форми тоцилізумаба в додаток до стандартної терапії в порівнянні з режимом плацебо зі стандартною терапією.

Через два тижні у пацієнтів, що приймали тоцилізумаб, було досягнуто мети щодо поліпшення стану здоров'я - 18 (28%) пацієнтів у групі тоцилізумаб і 13 (20%) пацієнтів у групі стандартного лікування знаходилися на апаратах штучної вентиляції легенів. Крім того, в групі тоцилізумаб збільшився рівень смертності, через що вчені були змушені достроково припинити дослідження. У групі тоцилізумаба померли одинадцять (17%) пацієнтів, тоді як в групі плацебо - 2 (3%).

Новини

Популярні теми форуму

analytics