Close button

Ерлінг Холанд: куди може перейти норвезький вундеркінд?

Ерлінг Холанд: куди може перейти норвезький вундеркінд?

"Упевнений, коли-небудь він буде грати за один з найсильніших клубів в світі. Але сподіваюся, що Дортмунд і Бундесліга зможуть насолоджуватися ним ще кілька років", повідомляє Курс Украины.

Саме так відгукнувся про Голанда Лотар Матеус. Здавалося б, оцінювати настільки високо гравця, про який ще кілька років тому ніхто не знав - занадто ризиковано. Однак, норвезький вундеркінд своєю грою за Боруссію довів - він і є новий потужний покоління футболістів.

Незважаючи на зріст 194 сантиметри, Ерлін володіє дуже високою швидкістю. Завдяки гарному футбольному інтелекту, він вміло відкривається і знаходить простір для удару. У матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з ПСЖ він довів, що вміє забивати як лівої, так і правою ногою.

Ціна нападника на трансферному ринку зростає з шаленою швидкістю. Якщо ще два роки тому його можна було купити за 45 мільйонів, то зараз багатьом клубам доведеться викласти 100 мільйонів євро. Сюди додати і вимога його агента, то багатьом грандам доведеться дуже несолодко. Так! Міно Райола - та людина, яка вміє вибивати гроші, а значить, вартість Голанда може вирости як мінімум на 50, а то і зовсім на все 100 мільйонів.

В Європі вистачає команд, які можуть дозволити заплатити таку суму за футболіста, але де ж норвежцю буде найкомфортніше?

Перший клуб, який відразу приходить на розум - Манчестер Юнайтед. У манкуніанців достатньо коштів, щоб підписати забивного форварда до себе в команду. Та й фактор тренера може зіграти ключову роль. Не забуваємо, коли Холанд перейшов в Мольде, саме Сульшер допоміг молодому футболісту зміцніти. Там гравець отримав прізвисько "велика дитина" і став на 10 кілограм важче. А тепер Оле-Гуннар очолює саме МЮ.

Перспектива грати в Англії і з улюбленим тренером - чим не мрія для футболіста? Але є фактори, які заважають переходу гравця. Зараз у МЮ зібралася дуже непогана атакуюча зв'язка - Марсіаль, Ршфорд і Грінвуд. А покупка Амаду Діалло і Кавані і зовсім посилила конкуренцію в нападі. До того ж, інтерес "червоних дияволів" до Джейдену Санчо підтверджує - в даний момент їм центральний форвард точно не потрібен.

Крім Юнайтед, в числі можливих варіантів продовження кар'єри Голанда знаходиться мадридський Реал. У іспанського гранда є все, щоб підписати нападающего.Кроме того, мадридцям такий гравець дійсно потрібен.

На даний момент у складі "вершкових" числиться лише два номінальних центрфорварда - Карім Бензема і Маріано Діас. Але другий ніяк не може стати гідним наступником француза. При цьому Каріму вже 33 роки, і залишається незрозумілим, як довго він зможе показувати якісну гру.

При цьому в центрі поля в команді Зідана підібрані висококласні виконавці, які вміють за рахунок своєї майстерності просувати м'яч. У Азара, Модріча і Крооса може з'явитися елітний адресат для пасу. Єдиний, хто може перешкодити Зідану купити Голанда - Флорентіно Перес. Бос Реала давно поклав око на іншу світову зірку - Киліана Мбаппе. Незважаючи на прекрасну гру норвежця, француз більш розпіарений.

Але все ж серед усього достатку можливих клубів для Ерлінга перше місце займає Ман Сіті. Головним фактором, який говорить на користь "городян", виступить Джейдон Санчо. Так, саме нинішній партнер норвежця по Боруссії здатний зіграти ключову роль в переході футболіста в Англію. Шейхи готові викласти величезні гроші за нападника, а натомість відмовляються від 15% прав від перепродажу Санчо.

Як би не склалося з Джейденом, на даний момент саме в Холанд "городяни" бачать заміну Серхіо Агуеро, якому в цьому році виповниться 33 роки. На папері ідея виглядає чудовою і навіть робочої. Клуб з Манчестера з легкістю може задовольнити не тільки фінансові апетити, а й спортивні амбіції футболіста. Тим більше, саме в цьому клубі його батько завершив кар'єру.

Але і тут є свої підводні камені. Норвегія не перебуває в Європейському союзі, а це значить, що Холанд повинен отримати робочу візу. Щоб це зробити, норвежцю потрібно провести 75% матчів за збірну, а в зв'язку з коронавірусів це дуже складно.

Без сумнівів, Холанд - великий талант. Він точно не загубиться в клубах, які ми перерахували. Уболівальникам Дортмунда потрібно прислухатися до слів Лотара Маттеуса і просто насолоджуватися грою норвезького вундеркінда. Тому що зовсім скоро він може цілувати емблему вже зовсім іншої команди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics