Close button

Фізичні вправи запобігають хронічному запаленню

Фізичні вправи запобігають хронічному запаленню

Дослідники з університету Дьюка з'ясували, що м'язи людини володіють вродженою здатністю запобігати руйнівним ефектам хронічного запалення за умови регулярних фізичних навантажень, повідомляє NDTV.

Учені також виявили сигнальний шлях, що призводить до запалення, яке, можливо заблокувати регулярними заняттями спортом.

У ході дослідження учені піддали штучно вирощену м'язову тканину людини впливу інтерферону-гамма протягом семи днів, змоделювавши хронічне запалення. Після цього штучні м'язи додатково стимулювали електродами, щоб зімітувати фізичне навантаження.

За результатами дослідження, стимуляція м'язів прищепила до майже повного запобігання хронічного запалення. Учені також виявили, що імітація фізичних вправ пригнічує певний молекулярний шлях в м'язових клітинах також, як і дію деяких препаратів від ревматоїдного артриту.

Автор дослідження прокоментував результати, зазначивши, що під час фізичних вправ м'язові клітини безпосередньо протидіяли запальному сигналу, який утворює запальну молекулу інтерферону-гамма, яка призводить до різних типів м'язового виснаження і дисфункції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics