Close button

Два тижні до посадки Perseverance на червону планету

Два тижні до посадки Perseverance на червону планету

Через кілька тижнів, а саме 18 лютого, відбудеться довгоочікуване приземлення марсохода Perseverance на поверхню Марса, повідомляє CNET.

Цей робот розміром як середній автомобіль і вагою більше тонни, не перший марсохід. Тільки за останні 10 років їх вже було 2, в тому числі брат-близнюк Curiosity і невеликий посадковий модуль Mars InSight з обладнанням для буріння.

Однак цього разу нас чекає воістину дивовижне видовище, і справа не тільки в тому що посадку транслюватимуть в прямому ефірі на офіційному каналі NASA в YouTube , це теж вже було. Цього разу ми побачимо і навіть почуємо, набагато більше деталей найнебезпечнішої фази всієї місії - спуску, або "7 хвилин страху".

"Космічний апарат досягне верхнього краю атмосфери Марса, летючі на швидкості 5,9 км/с, і закінчиться (цей етап місії) приблизно 7 хвилин по тому стоячим на поверхні Червоної планети марсоходом"

Для цього Perseverance оснастили найбільшою, ніж у всіх його попередників, кількістю аудіовізуального устаткування. Камера встановлена на задній частині корпусу космічного корабля, спрямована вгору і зможе фіксувати вид парашутів, які розгорнуться під час спуску.

Спрямована вниз камера, додатково орієнтує марсохід для посадки. Нарешті, сам марсохід оснащений камерами та мікрофоном. В цілому, цей набір технологій повинен надати нам найдокладніші зображення і звук приземлення на Марс.

«Ми збираємося побачити, як ми вперше приземлилися на іншій планеті» - заявила репортерам Лорі Глейз, яка очолює Відділ планетарних досліджень Управління наукових місій NASA

n1oiebx52y_big.jpg

Ось тільки не варто очікувати прямої трансляції у звичному нам розумінні. Використовуваний канал для передачі даних в системі Марс - Земля, працює повільніше ніж найстаріше комутоване з'єднання. Але вже після приземлення Perseverance зможе використовувати, як ретранслятор, орбітальний апарат Mars Reconnaissance Orbiter для посилання відеоматеріалів на Землю.

Після приземлення ми зможемо побачити кілька зображень Марса навколо Perseverance, але в низькій роздільній здатності. І ймовірно нам доведеться почекати кілька днів, щоб отримати більше відео, які покажуть нам вже повну картину всього процесу посадки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics