Close button

Адміністрація Байдена має намір відправити у відставку осіб призначених Трампом

Адміністрація Байдена має намір відправити у відставку осіб призначених Трампом

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Монті Уілкінсон планує попросити американських повірених, призначених колишнім президентом Дональдом Трампом, піти у відставку, повідомляє WSJ.

Про це повідомили офіційні особи, знайомі з цим питанням, оскільки адміністрація Байдена намагається накласти свій відбиток на Міністерство юстиції.

Однак це рішення не стосується двох вищих прокурорів, які здійснюють нагляд за політичними розслідуваннями, в тому числі прокурора штату Делавера Девіда Вайса, офіс якого проводить кримінальну податкове розслідування стосовно сина президента Байдена, Хантера, повідомив високопоставлений чиновник Міністерства юстиції.

Інший прокурор, Джон Дарем, як очікується, залишиться в якості спеціального радника, який курирує широкомасштабне розслідування витоків розслідування ФБР в Росії в 2016 році, і при цьому залишить свій пост американського прокурора Коннектикуту, сказав чиновник. У жовтні колишній генеральний прокурор Вільям Барр призначив його спеціальним радником. Про своє рішення він оголосив у грудні.

Представник міністерства юстиції сказав, що заява про відставку стосується 56 американських повірених, але їх від'їзд не очікується негайно. Представники міністерства юстиції запланували у вівторок телефонну конференцію з американськими прокурорами для обговорення переходу, заявили дві офіційні особи.

Неясно, чи стосується запит також до Майкла Шервина, виконуючому обов'язки прокурора США у Вашингтоні, який курирував великі судові переслідування, пов'язані з заворушеннями в Капітолії США 6 січня.

Седі Гурман

Новини

Популярні теми форуму

analytics