Close button

Доведено ефективність нової комбінація препаратів при раку печінки

Доведено ефективність нової комбінація препаратів при раку печінки

Результати нового дослідження вчених з Каліфорнійського університету підтверджують, що комбінація ліків атезолізумабE і бевацизумабу поліпшила загальну виживаність у пацієнтів з гепатоцелюлярної карциномою - найпоширенішою формою раку печінки, повідомляє U.S.News.

У дослідження увійшли 500 пацієнтів із неоперабельними гепатоцелюлярної карциномою. Одна половина пацієнтів приймала препарат атезолізумаб (Тецентрік) в комбінації з бевацизумабом (Авастин), а інша - сорафеніб, який перемінюється для лікування раку печінки з 2007 року.

Дослідники виявили, що середня виживаність пацієнтів, що приймали комбінацію атезолізумаба і бевацизумабу, склала більше 19 місяців у порівнянні з 12 місяцями серед пацієнтів, які отримували препарат під назвою сорафеніб.

Комбіноване застосування атезолізумаба і бевацизумабу в дослідженні дозволило знизити ризик смерті на 30% в порівнянні з Сорафеніб.

За словами вчених, крім збільшення тривалості життя після застосування комбінації препаратів, учасники також відзначали поліпшення якості життя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics