Close button

Названо найбільш ефективний препарат від ожиріння

Названо найбільш ефективний препарат від ожиріння

Фахівці Північно-Західного університету в США з'ясували, що препарат для діабетиків семаглутід може зменшити масу тіла до 20%. Препарат набагато ефективніше, ніж існуючі ліки для схуднення, і наближається по ефективності до хірургічних втручань, повідомляє MedicineNet.

Результати дослідження представлені в науковому журналі New England Journal of Medicine.

Про ефективність семаглутідe свідчить результат міжнародного дослідження за участю більше 2000 добровольців з 16 країн, які страждали різними ступенями ожиріння.

Учасники щотижня отримували ін'єкцію препарату семаглутіда, ліки, що використовується для лікування діабету 2-го типу. Контрольна група брала тільки плацебо. Обидві групи пройшли курс корекції способу життя, спрямований на зниження ваги.

За 15 місяців середня втрата ваги випробовуваних, які отримували ін'єкцію препарату семаглутіда, склала 15 кг, і більше 30% групи скинули 20% маси тіла. Учасники контрольної плацебо-групи втратили в середньому 2,6 кг.

Eчені заявили, що результати дослідження ознаменують «новою еру» в лікуванні ожиріння. Наразі таких успіхів вдавалося досягти лише за допомогою операції по зменшенню шлунка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics