Close button

"Зоря" - "Десна": анонс центрального матчу УПЛ

"Зоря" - "Десна": анонс центрального матчу УПЛ

Незважаючи на те, що за останній тиждень Україну завалило снігом, а у наступні сім днів синоптики обіцяють зниження температури нижче - 20 градусів за Цельсієм, завтра в нашій країні офіційно починається футбольна... весна. І в одному з центральних матчів 14-го туру УПЛ луганська "Зоря" прийме чернігівську "Десну", повідомляє Курс Украины.

Цікаво, що ці команди зустрічалися між собою і в останньому офіційному поєдинку 2020 року - 16 грудня (цей матч став найбільш пізнім в українській історії) у Києві проходила зустріч 1/8 фіналу Кубка України і в ній сильнішою виявилася команда з Луганська: 1-0 .

"Зоря"

Команда Віктора Скрипника активно провела збори, зігравши відразу 7 товариських матчів. Щоправда перемогу вдалося здобути лише двічі: нігерійський МФМ та грузинське "Динамо" "здалися" з однаковим рахунком 2-1. У той же час латвійська "Валмиера" й польський "Пяст" мінімально обіграли українців, а в матчах з македонською "Шкендією", сербсько. "Войводіною" та польським "Ракувом" були зафіксовані нічиї.

Що стосується втрат і придбань, луганчани розсталися з воротарем Махарадзе ("Дніпро-1"), нападаючим Перовічем (словенська "Олімпія") та захисником Гречкиним.

Замінити їх покликані захисник Владислав Ємець (повернувся з оренди в "Колосі"), юний півзахисник Максим Хлань (львівські "Карпати") та колишній гравець київського "Динамо" й тієї ж "Зорі" Максим Казаков.

Але справжньою "бомбою" стало підписання луганським клубом кращого бомбардира УПЛ (11 матчів, 8 голів) - іранця Шахаба. Нападника цієї зими чутки відправляли в київське "Динамо", потім цілком реально засилали до дублю донецького "Олімпіка", й, нарешті, "оформили" у "Зорю", з якої Захедітабар вже пообіцяв ані багато, ані мало... виграти УПЛ.

"Десна"

Команда Олександра Рябоконя однією з останніх поїхала на збори до Туреччини, до того зігравши два товариські матчі в Україні - проти столичного "Динамо" U-21 (перемога 2-1) та "Діназа" з Другої ліги (4-2 на користь чернігівців). Зате тепер сіверяни останніми повертаються на Батьківщину - вони повинні прилетіти сьогодні, 12 лютого, відразу до Запоріжжя.

У Туреччині команда провела 7 "товарняків": перемоги над українським "Агробізнесом", чорногорським "Рударом" та македонською "Шкендією", поразки від сербського "Партизана", латвійського "Вентспілса", казахстанського "Кайсара" й нічия з узбецьким "Локомотивом".

У трансферній політиці клубу простежувалися два вектори: "розвантаження" флангів (на кожну з чотирьох флангових позицій восени у "Десни" претендувало мало не по 3 гравці). Так, Мудрик повернувся до "Шахтаря" з оренди, Западня відправився у "Металіст-1925", а Хльобас - у "Колос". Були ще й дві епопеї: Владислава Вакулу спочатку орендували у "Шахтаря", але дуже скоро віддали назад. Ситуація виглядала незрозуміло, поки Вакула не потрапив у скандал вже в новому клубі - "Маріуполі". Ну і навколо Сергія Старенького було багато чуток - сам Рябоконь оголошував про завершення фланговим півзахисником ігрової кар'єри, але в підсумку Старенький опинився у "Діназі". Крім того опорника Слотюка "Десна" віддала в оренду в харківський "Метал".

p6k6yqmssk_big.jpg

Другим трендом стала ставка на "своїх" - у команду повернувся корінний чернігівець Денис Безбородько ("Олександрія") та уродженець Ніжина Чернігівської області, півзахисник столичного "Динамо" й молодіжної збірної України Білошевський (його взяли в оренду). В цей же тренд вписується Євгеній Чепурненко - гравець "Діназу", який в 2017-м вигравав з "Десною" "срібло" Першої ліги, а до того допомагав клубу з Чернігова виграти Другу лігу. Чепурненко перебував у чернігівській команді на перегляді, але поки що на чемпіонат його не заявили.

Крім того "деснянці" підписали румунського захисника Діму ("Астра") та 18-річного нападника Владислава Писанку (втім, це посилення швидше для команди U-19).

Протистояння тренерів

І Віктор Скрипник, і Олександр Рябоконь стали кандидатами на звання кращого тренера України 2020 року. Взагалі ж зустріч команд цих фахівців стає останнім часом прикрасою українського футболу. Виграє поки Скрипник: 3 перемоги "Зорі", дві перемоги "Десни" й одна нічия - такий результат, під керівництвом цих тренерів, показують команди в очних зустрічах.

Перший раунд

Сьогодні, 12 лютого, вже пройшло протистояння цих клубів. У чемпіонаті U-21 дублери "Зорі" крупно обіграли "Десну": 3-0.

Очікування

Вболівальники вправі очікувати на яскравий матч (все ж-таки Скрипник - "носій бременського стилю") з непередбачуваним результатом.

Втім, який фактор зіграє в цьому протистоянні погода - невідомо.

Слово чемпіону

- Вболіваю за "Десну" з раннього віку, - зізнався в ексклюзивному коментарі для «Курсу України» чотириразовий чемпіон світу з Козацькому двобою та майстер спорту України з панкратіону Кенан Алеськеров. - "Десна" дуже добре себе показує в цьому сезоні (як, втім, і в минулому). Від матчу чекаю гарної чесної гри. Думаю, і цього разу сіверяни порадують своїх уболівальників.

Отже, 13 лютого 2021 року 14-00, "Славутич - Арена" (Запоріжжя): "Зоря" (Луганськ) - "Десна" (Чернігів)

Читайте також: Чемпіонат України УПЛ: розклад, таблиця і результати

Сєргєй Карась

Новини

Популярні теми форуму

analytics