Close button

У чому різниця між денним і нічним кремами

У чому різниця між денним і нічним кремами

Численні дослідження показують, що шкіра відновлюється під час сну набагато швидше, ніж вдень. Прискорюється метаболізм, організм починає швидше виробляти нові клітини, а, отже, шкіра оновлюється і довше зберігає здоров'я і молодість, повідомляє Курс Украины.

Жоден косметичний компонент не в силах замінити повноцінний сон, проте в залежності від стану і потреб шкіри ми може допомагати їй виглядати добре.

Згідно з дослідженням про циркадні ритми, який отримав Нобелівську премію, активність шкіри за добу змінюється кілька разів. Вранці активуються її захисні функції, звужуються пори, посилюється робота сальних залоз. Денні косметичні засоби працюють в унісон - вони зволожують і тонізують, матиють і захищають від вітру, ультрафіолету, морозу або смогу.

Але головне диво відбувається вночі, як в казках. Після 22.00 запускається процес оновлення клітин шкіри - він досягає піку до півночі і знижується до 4.00. Для посилення ефекту є два простих Лайфхак - сон і косметика для нічного відновлення. У ній, як правило, більш висока концентрація вітамінів і антиоксидантів, а ще компоненти, які погано працюють в денному догляді через чутливість до сонячного світла (ретинол, вітамін С або кислоти), але творять чудеса вночі. Ще нічні засоби містять гліколеву кислоту (підсилює відлущування ороговілих клітин шкіри, очищає її і робить більш гладкою), гіалуронову кислоту (зволожує шкіру і бореться з дрібними зморшками), які відмінно підходять для нічного відновлення.

До того ж, поки ви спите, м'язи розслаблені, а інгредієнти косметики краще засвоюються. Якщо догляд підібраний правильно, і все правила дотримані, ефект не змусить себе довго чекати.

Чи можна використовуватися нічним кремом вдень, якщо він такий насичений активними речовинами?

Краще цього не робити, так як деякі компоненти, такі як ретинол і кислоти, посилюють вплив сонячних променів на шкіру, тому використання їх вдень може привести до почервоніння і появи пігментних плям. Мета денного крему - захист, а мета нічного - посилити процес відновлення. Також в денних засобах містяться компоненти, які не потрібні шкірі вночі (наприклад, SPF-фактор).

Але одного лише сну недостатньо, щоб шкіра повністю відновилася.

По-перше, тому, що не завжди є можливість дотримуватися режиму сну: засипати до 12, спати не менше 8 годин, а по-друге, при активному впливі навколишнього середовища шкірі необхідні додаткові підтримка і догляд. Це все стає ще більш актуальною з віком, коли природні процеси організму сповільнюються. Тому шкірі потрібна додаткова допомога у вигляді засобів догляду.

Але чи правда, що шкіра повинна «дихати» вночі, а засоби цьому заважають?

Це міф. Правильно підібраний догляд, навпаки, допомагає шкірі поглинати кисень та інші поживні речовини, яких їй не вистачає. У 25 років необхідність у використанні нічного догляду може бути не сильно помітна, в 35 і пізніше вона буде очевидною.

Нічний догляд потрібно використовувати в залежності від віку, оскільки у нього різні завдання. До 25 років нічні засоби потрібні головним чином для зволоження шкіри, після 25 років - для зволоження, поновлення і підтримки її пружності.

Чому обличчя може набрякати після використання нічного крему?

«Якщо засіб підібрано вірно і набряк пов'язаний не з алергічною реакцією шкіри, то, можливо, ви погано очистили шкіру і не до кінця видалили залишки макіяжу. Також всі нічні засоби краще наносити за 30 хвилин до сну, щоб дати їм час вбратися в шкіру, а надлишки засобу краще видаляти серветкою », - розповідає Наталя Жлудова, лікар-дерматокосметолог.

Вплив гаджетів на шкіру в нічний час.

Щоб сон був міцніший і триваліший, всі експерти одностайно радять відкласти подалі смартфони. Це не тільки знижує час сну і негативно впливає на нервову систему, але ще і досить згубно для шкіри. Смартфони випромінюють так зване синє світло, схоже за своєю дією на ультрафіолетові промені типу А. Він здатний досягати глибоких шарів шкіри і викликати мутацію клітин. Міцний сон і відновлення організму залежить від мелатоніну. Даний гормон виробляється в темряві, тому з восьмої вечора просто затемняйте приміщення і прибирайте подалі гаджети. Можна використовувати свічки, торшери і нічники.

Новини

Популярні теми форуму

analytics