Close button

Українець Новиков знову став найсильнішою людиною на планеті

Українець Новиков знову став найсильнішою людиною на планеті

Український стронгмен Олексій Новиков переміг на турнірі World's Ultimate Strongman - Strength Island в Бахрейні, повідомляє Metaratings . Таким чином він підтвердив своє звання найсильнішого на планеті.

Новиков виграв дві вправи з п'яти, і цього виявилося досить, щоб обійти найближчого переслідувача канадця Жана-Франсуа Карона на 10 балів. Третє місце зайняв Айварс Шмаукстеліс з Латвії.

У листопаді 2020 року 24-річний Олексія Новікова визнали найсильнішою людиною планети. Силач виграв World Strongest Man в США. Новиков став наймолодшим атлетом в світі, який завоював цей титул, і першим українцем після Василя Вірастюка, якому вдалося завоювати титул найсильнішої людини в світі. Вірастюк переміг у 2004 році.

Пізніше українець став героєм новорічного привітання президента України Володимира Зеленського.

"А коли будете сперечатися, хто сильніший - Бетмен, Росомаха або Дедпул ... насправді найсильніший українець, наш богатир Олексій Новіков, який став в цьому році найсильнішою людиною на планеті Земля. А у нас немає іншого варіанту, ніж стати найсильнішою країною ", - сказав тоді глава держави.

Новини

Популярні теми форуму

analytics