Close button

Знайдені ефективні ліки від хвороби Альцгеймера

Знайдені ефективні ліки від хвороби Альцгеймера

Нове дослідження американських вчених показало, що препарат донанемаб, розроблений фармацевтичною компанією Eli Lilly, допомагає організму позбуватися від відкладень бета-амілоїду і тау-білків, які накопичуються у головному мозку і вважається основною причиною хвороби Альцгеймера. Дані наукової роботи представлені в науковому видавництві The New England Journal of Medicine, повідомляє MedicineNet.

У дослідженні, що тривало 18 місяців, взяли участь 257 пацієнтів старше 60 років з ранніми симптомами хвороби Альцгеймера. Одна половина випробовуваних отримувала експериментальний препарат донанемаб, а інша - плацебо.

За даними дослідження, донанемаб уповільнював погіршення когнітивних функцій у пацієнтів з хворобою Альцгеймера на 32% у порівнянні з тими, хто отримував плацебо. Прийом препарату призвів до зменшення відкладень бета-амілоїду і тау-білка в мозку пацієнтів - у 60% пацієнтів мозок очистився від відкладень і відповідав мозку здорової людини.

Однак, не дивлячись на позитивні результати дослідження донанемаба як потенційного засобу лікування людей з хворобою Альцгеймера, препарат ще не готовий до випуску на ринок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics