Close button

Чому собаки згубно впливають на екологію і клімат планети

Чому собаки згубно впливають на екологію і клімат планети

Вчені з університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі заявили, що собаки впливають на екологію і клімат нашої планети не менше, ніж людина. Домашні вихованці згубно впливають на навколишнє середовище, так як їдять занадто багато м'яса, в результаті чого виділяється величезна кількість вуглекислого газу в атмосферу, повідомляє Phys.org.

За підрахунками вчених, в 2017 році приблизно на 160 мільйонів собак і кішок довелось 64 мільйонів тонн СО2, що можна порівняти з наслідками використання 13 мільйонів автомобілів протягом року. Вчені відзначили, що в залежності від місця проживання собаки кількість вуглекислого газу в атмосферу може змінюватися. Наприклад, в Нідерландах собака середнього розміру виділяє від 4,2 до 17 тонн CO2, тоді як в Японії домашній вихованець такого ж розміру - 1,5-9,9 тонни CO2.

Не дивлячись на результати дослідження, експерт по харчуванню тварин заявила, що ситуація не настільки критична, оскільки більшість домашніх тварин харчуються кормом з субпродуктів харчової промисловості. Але якщо власник собаки бажає зробити внесок на захист навколишнього середовища, він не повинен перегодовувати свого чотириногого друга.

Новини

Популярні теми форуму

analytics