Close button

Зеленський підписав указ про оборонне замовлення на три роки

Зеленський підписав указ про оборонне замовлення на три роки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік і 2022, 2023 роки". Тим самим він увів в дію рішення РНБО від 11 березня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Таким чином Кабінет Міністрів має доопрацювати держоборонзамовлення і затвердити його протягом двох тижнів.

"Кабмін повинен забезпечити фінансування оборонного замовлення на поточний рік в повному обсязі, не допускаючи зменшення витрат державного бюджету, і пріоритетних проектів, зокрема щодо розвитку ракетного озброєння, яке повинно здійснюватися виключно за рахунок загального фонду держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Також в рішенні сказано, що Кабінет міністрів повинен розробити і затвердити Державний бюджет України на 2022 рік "з урахуванням пропозицій РНБО по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України"

"Державні замовники з оборонного замовлення серед іншого повинні забезпечити виконання державного оборонного замовлення в поточному році. Також вони повинні забезпечити укладення довгострокових контрактів з підприємствами оборонно-промислового комплексу України на розробку і виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки за номенклатурою і в обсягах, визначених основними показниками держоборонзамовлення на 2021-2023 роки, і забезпечити закупівлю по імпорту озброєння і військової техніки, виробництво яких не налагоджене в Україні", - доповнює прес-служба.

Новини

Популярні теми форуму

analytics