Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Як поводиться валютний ринок 1 квітня

Як поводиться валютний ринок 1 квітня

У перший день місяця на міжбанківському валютному ринку спостерігається тиха, спокійна, малоактивна торгівля, пов'язана з тим, що перед банками не стоїть завдання вирівнювання валютної позиції (з нею вони успішно впоралися вчора), а клієнти починають підлаштовувати плани на майбутній місяць під обстановку в країні, повідомляє Курс України.

У кого більш-менш усе стабільно, так це в агрокомпаній, які вже почали посівну кампанію: правда, паливо і ПММ, які різко подорожчали в останній місяць, змушують продавати більше валюти, ніж планувалося. Уся торгівля четверга успішно проходить всередині трикопієчного діапазону 27,82-27,85 гривень. Природно, при такому балансі та стабільності допомога Нацбанку не потрібна.

Ціна готівкового «американця» в столиці сьогодні коливається в межах 27,78-27,80 гривень. При цьому оператори валютного ринку вкотре констатують відсутність попиту на готівкову валюту і періодично повідомляють про проблеми з готівковою гривнею.

«Купити не проблема, проблема продати» - написав порталу «Курс України» великий оптовий оператор з Києва.

Євро на FOREX після того, як вчора припинило двотижневе падіння, торгується у вузькому діапазоні 1,1712 - 1,1749 долара. Подібна слабка активність спостерігається і в інших валютних парах: ринок явно втомився і збирається з силами, намагаючись зрозуміти, куди йти далі. Готівкове євро продають у межах 32,57-32,62 гривні, попит на готівкову євровалюту, за словами очевидців, ще гірше, ніж на долар.

Російський рубль, який ще вчора так переконливо зміцнився до позначки 75,20 рублів за долар, знову падає. Сьогодні він опустився до 76,20 рублів, втративши рубль від вчорашнього піка, і станом на 14:00 за київським часом рубль торгується в діапазоні 76,05-76,15 рублів за долар. А ось ціну на готівковий рубль у столиці, схоже, «забетонували»: уже кілька днів поспіль вона залишається в межах 3,70-3,73 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics