Close button

Долар і євро ростуть, рубль - на місці

Долар і євро ростуть, рубль - на місці

Політика грубо втрутилася в спокійний хід торгів на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю.

Новина про те, що Росія стягує війська до кордону з Україною, розбурхала іноземних інвесторів, і вони почали активно скуповувати валюту, розкуповуючи все, що виставили продавці, і особливо не торгуючись. У такій ситуації Національний банк відреагував оперативно і вийшов з великою інтервенцією за ціною 27,98 гривень. До середини обідньої перерви НБУ продав близько 50 млн доларів і пішов з ринку. Відразу після відходу регулятора цінник на продаж безготівкового долара перевалив через відмітку 28 гривень.

Слідом за безготівковим почав рости й цінник на готівкового «американця». Правда, тут ажіотажного попиту немає, за словами операторів валютного ринку, вони просто переставляють цифри слідом за висхідним міжбанком. Вранці в столиці долар продавали по 27,80-27,82 гривень, а до кінця обідньої перерви - вже по 27,92 гривень.

Страсна П'ятниця у Європі, закриті банки та біржі - все це відбилося на характері торгів по євро на FOREX: коливання відбуваються у вузькому діапазоні 1,1768-1,1785 долара за євро. В Україні готівкове євро зростає в ціні, орієнтуючись виключно на зростання готівкового долара. З ранкових 32,70-32,72 гривень цінник підняли приблизно на 13 копійок, до 32,83-32,85 гривень.

Російський рубль спробував зміцнитися, але вирости вище 75,95 рублів за долар не зміг і знову повернувся до ранкових значень. Стабільною зберігається ціна і на готівковий рубль: у столиці його який день продають по 3,70-3,73 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics