Close button

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку очікується дуже непростий день. Належить відповісти на питання: чи зміг Національний банк своїм виходом з інтервенцією погасити ажіотаж, або він продовжиться вже сьогодні?

Показовим буде, чи продовжать іноземні компанії скупку валюти чи ні. Також важливо зрозуміти, чи вистачить пропозиції валюти від аграріїв, щоб забезпечити їй покупців, або Національному банку знову доведеться втручатися.

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 28,00/28,10 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Незважаючи на ажіотаж на міжбанку, попит на готівковий долар в минулу п'ятницю нічим не відрізнявся від попередніх днів. До вечора 2 квітня цінник на продаж готівкового «американця» опустився до рівня 27,90-27,92 гривень. На вихідних долар в столиці продавали по 27,89-27,90 гривень, зустрічалися навіть пропозиції щодо 27,87-27,88 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,90 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Сьогоднішній день буде непростим і для готівкового ринку. Як зростання, так і падіння сьогодні різновірогідні.

Євро на ринку FOREX минулої п'ятниці знизився до позначки 1,1749 долара. Вранці понеділка він торгується у вузькому діапазоні 1,1754-1,1771 долара за євро, тому що Європа сьогодні святкує Світлий понеділок (перший день після католицького Великодня), а в Китаї та Гонконгу - офіційний вихідний. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати по 32,76 гривні. Подальші коливання ціни будуть безпосередньо пов'язані з тим, в якому напрямку піде готівковий долар.

Рубль на світових ринках в минулу п'ятницю опустився з 75,75 до 76,50 рублів за долар і вранці понеділка торгується в діапазоні 76,25-76,50 рублів за долар. Готівковий рубль з великою часткою ймовірності в першій половині дня залишиться на місці: його будуть так само продавати по 3,70-3,73 гривні за 10 рублів. Подальша поведінка рубля буде так само пов'язано з ціною готівкового долара: якщо вона продовжить рости, то і рубль подорожчає до гривні.

На 5 квітня 2021 року офіційний курс встановлений на рівні 27,96 грн/дол.

Новини

Популярні теми форуму

analytics