Close button

Заяви росЗМІ про загибель дитини на Донбасі виявилися фейковими

Заяви росЗМІ про загибель дитини на Донбасі виявилися фейковими

РосЗМІ активно поширювали інформацію про загибель дитини на Донбасі під час атаки українського безпілотника. Однак ці заяви в ЗМІ виявилися фейковими.

Про це повідомив на своїй сторінці представник МЗС України Олег Ніколенко.

3 квітня в росЗМІ активно почала поширюватися інформація про загибель дитини від атаки українського безпілотника. У своїх заявах ЗМІ спиралися на повідомлення "народної міліції" "ДНР". Однак ця інформація виявилася фейком.

Skrinshot-Lenta.Ru.jpg

Олег Ніколенко повідомляє, що на Донбасі дійсно загинула 5-річна дитина. Однак причиною смерті став вибух міни, яку хлопчик знайшов у гаражі. Представник МЗС України стверджує, що інцидент стався в смт Олександрівське, яке знаходиться під контролем "ДНР" і за 30 км від позицій українських військових.

"Жоден безпілотник ВСУ просто не зможе туди долетіти", - підкреслює Ніколенко.
Представник МЗС також нагадав, що фейки про загибель дітей на Донбасі - невід'ємна частина російської пропаганди.

"Всі ми пам'ятаємо про вигаданого "розп'ятого" хлопчика в Слов'янську. Як і минулий, нинішній закид має на меті розпалити ворожнечу на окупованих територіях і в Росії, спотворити дійсність, виправдати провокації російських угрупувань", - пише Ніколенко.

StopFake провів розслідування загибелі 5-річної дитини. У росЗМІ не повідомлялось імені загиблої дитини, коментарі батьків або сім'ї загиблого також не публікувалися. Однак були заяви "народної міліції" ДНР, а спікер Держдуми й зовсім заявив, що Україна повинна відповісти за смерть дитини.

У ООС спростували заяви про атаки безпілотника і повідомили, що безпілотник би туди просто не долетів.

А ось місцеві жителі смт Олександрівське підтверджують, що це був нещасний випадок.

"Кажуть, що чоловік тягав до себе всякий непотріб - боєприпаси. Один з боєприпасів у нього вдома і детонував. Як розповіли мені мої знайомі, то не було чутно, як "свистить": зазвичай, коли снаряд летить, то він "свистить". А цього разу не було нічого, просто вибух - і дитину вбило", - розповів місцевий житель.

Новини

Популярні теми форуму

analytics