Close button

Жіноча збірна України з футболу готова зустріти новий виклик

Жіноча збірна України з футболу готова зустріти новий виклик
Фото: ВАЖФ

У 2009 році українські футболістки єдиний раз зуміли пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи, і тоді одним із лідерів нашої збірної була Наталія Зінченко, повідомляє ВАЖФ.

Незабаром вона може повторити це досягнення вже в якості головного тренера жіночої збірної України, адже найближчим часом на її підопічних чекають два матчі плейоф із північноірландками, переможець якого й здобуде перепустку до вирішального етапу цих престижних континентальних змагань, що відбудуться 2022 року.

— Команда зібралася в Києві 5 квітня. У моєму розпорядженні 24 гравці, заняття відбуваються на стадіоні ФК "Лівий берег". Згідно з медичним протоколом в перший день провели ПЛР-тестування, усі результати — негативні,— сказала керманич жіночої збірної України Наталія Зінченко

— Чи всі гравці, яких ви хотіли бачити у збірній, прибули до Києва?

— На жаль, із різних причин не допоможуть головній команді країни Юлія Христюк, Катерина Корсун та Вікторія Гірин. Утім, головне, що ключові гравці — у строю і готуються у всеозброєнні зустріти новий виклик.

— Як ви оцінюєте нинішній рівень підготовки підопічних?

— Ті дівчата, що виступають у чемпіонаті України, провели вже по три матчі. Це зовсім непогано, як для ігрового тонусу. До речі, більшість із них пройшла випробування харківським дербі між "Житлобудом-1" та "Житлобудом-2", яке завжди проходить у запеклій боротьбі. Була нагода переконатися, що підопічні перебувають у бойовій спортивній формі.

— Якою останньою інформацією володієте про суперниць?

— Відеозаписів матчів за участю північноірландок вдосталь, отже, буде можливість визначитися з їхніми сильними якостями й вразливими місцями. Оскільки через пандемію чемпіонат Північної Ірландії призупинено, усі члени збірної з місцевих клубів із початку березня перебувають на тренувальному зборі. Ті ж футболістки, що виступають в Англії, мають достатню ігрову практику. Як мені повідомили, усі провідні гравці британок у строю. Зрештою, в якій спортивній формі перебувають північноірландки, мене не дуже турбує. На мій погляд, головне, аби мої підопічні зіграли у свій футбол — комбінаційний, швидкий. Якщо наші дівчата продемонструють усе своє вміння, то можна буде сміливо розраховувати на здобуття позитивного результату.

Нагадаємо, що перший матч плейоф Україна — Північна Ірландія відбудеться 9 квітня в Ковалівці на стадіоні "Колос" (початок — о 19.00), матч-відповідь — 13 квітня у Белфасті на стадіоні "Сів’ю" (о 21.45 — за київським часом).

Новини

Популярні теми форуму

analytics