Close button

Падіння метеорита в Киргизії відобразили на відео

Падіння метеорита в Киргизії відобразили на відео
Фото: з відкритих джерел

Незвичайне явище в нічному небі фіксувалося очевидцями по всій Киргизії - метеорит впав приблизно о восьмій годині вечора і залишив на небі яскравий слід. Найбільш вражаюче відео з космічним гостем було знято в районі села Петрівка, повідомляє Planet today.

Попередньо відомо, що метеорит НЕ викликав руйнувань і нікого не вбив. Передбачуване місце падіння космічного об'єкта поки не встановлено, але наявні відеозаписи дозволяють відтворити траєкторію польоту, тому фахівці цілком можуть виявити осколки метеорита, якщо ініціюють їх пошук.

З сусіднього Узбекистану повідомляють, що яскраве падіння метеорита було видно і звідти - зокрема, спалах в небі бачили мешканці Андижана. Деякі фахівці сумніваються, що дивна зелений спалах в небі була спровокована падучим метеоритом, але інших правдоподібних гіпотез, які б пояснювали явище, поки немає (якщо не брати до уваги версію про те, що впав не метеорит, а відпрацював своє орбітальний апарат). Є версія, що об'єкт був фрагментів комети, що відділилися від основного небесного тіла. Можливо, найближчим часом з'являться нові подробиці інциденту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics