Close button

Які тварини можуть вимерти через глобальне потепління

Які тварини можуть вимерти через глобальне потепління

Глобальна зміна клімату - одна з найважливіших проблем на сьогоднішній день, оскільки це явище несе соціальні і психологічні наслідки, а також загрожує економіці та екології, повідомляє Комментарии.

Вчені розповіли, які види тварин можуть опинитися під загрозою зникнення. Експерти відзначили, що якщо Земля прогріється більш ніж на 3 градуси за Цельсієм (вище рівня доіндустріальної епохи), тоді острівні види тварин, у тому числі лемури, блакитні журавлі, гігантські черепахи, а також рідкісні види морських тварин, можуть зникнути.

Якщо поточні тенденції до потепління клімату збережуться, це може статися вже до 2100 року. Більш серйозне потепління призведе до втрати 30-50% видів біорізноманіття. Особливо постраждають тропіки, де процеси вимирання вже зараз відбуваються в 2-4 рази частіше, ніж у помірній зоні. При підвищенні ж температури всього на 1,5 градуса негативних наслідків можна уникнути і ризик зникнення цих тварин істотно скорочується. В такому випадку лише 2% наземних рідкісних видів опиняться під загрозою вимирання проти 20%, якщо температура планети підніметься на 3 градуси за Цельсієм.

Новини

Популярні теми форуму

analytics