Close button

Тхеквондо: українець Гарбар завоював "бронзу" Євро-2020

Тхеквондо: українець Гарбар завоював "бронзу" Євро-2020
Фото: druisp.gov.ua

У Болгарії з 8 по 11 квітня пройшов Чемпіонат Європи з тхеквондо. Він мав відбутися у 2020 році, однак через пандемію коронавірусу його перенесли на 2021-й, повідомляє Суспільне.

На євро з тхеквондо українська збірна була представлена 16 спортсменами. По 8 тхеквондистів потрапили до чоловічої та жіночої команд.

Для збірної України чемпіонат Європи з тхеквондо завершився однією медаллю - Андрій Гарбар здобув "бронзу" у вазі понад 87 кг.

Медаль Гарбар здобув у останній день чемпіонату Європи. Український спортсмен на своєму шляху пройшов двох тхеквондистів - представника Словенії він переміг із результатом 22-1, а болгарина: 23-6.

Зупинити Гарбара зміг росіянин Владислав Ларін. Бій між українським та російським тхеквондистами закінчився із результатом 23-1 на користь Ларіна.

Попри поразку, Гарбар здобув "бронзову" нагороду змагань. Її український тхеквондист розділив із представником Іспанії Іваном Гарсією. "Золото" у вазі понад 87 кг здобув білорус Арман Маршал Сілла, який у фіналі переміг Ларіна.

Для Гарбара це перша нагорода на рівні чемпіонату Європи з тхеквондо на дорослому рівні. До цього він перемагав на Євро серед студентів (2019 рік), а також здобував "бронзову" нагороду на чемпіонаті світу серед юніорів (2016-й).

На останніх трьох чемпіонатах Європи українські тхеквондисти також здобували нагороди. У 2014, 2016, 2018 роках українка Ірина Ромолданова вигравала "срібло", "золото" та "бронзу" відповідно у вазі до 46 кг.

Востаннє Україна здобувала нагороду серед чоловіків у 2005 році. На Євро, що проходив у Ризі, українці здобули "срібло" зусиллями Сергія Мостіпаки (до 54 кг).

Завдяки медалі Гарбара збірна України розділила 17-е місце у медальному заліку чемпіонату Європи з тхеквондо. Переможцями стали тхеквондисти з Росії, які здобули 10 нагород, 4 з яких - "золоті".

Новини

Популярні теми форуму

analytics