Close button

Що очікується на валютному ринку у вівторок

Що очікується на валютному ринку у вівторок

Ключовою подією сьогоднішнього дня стане черговий аукціон з розміщення облігацій внутрішньої держпозики, який буде проводити Міністерство фінансів.

Як відомо, нерезиденти вже тиждень посилено продають українські цінні папери на вторинному ринку, а отриману гривню конвертують у валюту і виводять з країни. Аукціон, який відбувся 5 квітня (минулого вівторка) показав падіння інтересу іноземних інвесторів до наших цінних паперів. Втім, цей аукціон відбувався невдовзі після сильної паніки на міжбанку, викликаної новиною про скупчення російської військової техніки на кордоні з Україною. Крім того, нерезиденти вважають поточні ставки прибутковості заниженими. Сьогодні стане остаточно ясно, чи сформувалася нова тенденція, або ж минулий аукціон був просто невдалим винятком. Залежно від цього долар або продовжить зростання, або залишиться на поточних значеннях.

Відкриття торгів вівторка, як і вчора, очікується на рівні 27,90 / 28,00 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» поповз вгору. У районі обіду в понеділок долар в Києві продавали по 27,89-27,90 гривень, а вже до вечора дешевше 27,92 гривень пропозицій не було, а більшість обмінників продавало долар по 27,93-27,94 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,93-27,94 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок вловлює будь-які новини звідти. Є підстави думати, що долар сьогодні додасть в ціні ще 2-3 копійки.

Євро на ринку FOREX в понеділок торгувався в діапазоні 1,1869 - 1,1918 долара. Вранці у вівторок він робить ще одну спробу скоректуватися після сильного зростання минулого тижня. Готівковий євро в столиці вчора подорожчав з ранкових 33,10-33,12 до 33,19-33,22 гривень: за такою ціною його продавали до вечора понеділка. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати по 33,20 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Рубль на світових ринках у понеділок продовжив дешевшати до американського долара. Вранці у вівторок він торгується у вузькому діапазоні 77,28-77,44 рублів за долар. У Києві в понеділок готівковий рубль продавали по 3,62-3,65 гривень за 10 рублів. Сьогодні ціна російської валюти залишиться колишньою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics