Close button

Кулеба закликав Захід підтримати суверенітет України перед РФ

Кулеба закликав Захід підтримати суверенітет України перед РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Заходу дати Росії зрозуміти, що вони не дозволять зруйнувати суверенітет України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він заявив, що Захід не дозволить Росії зруйнувати суверенітет України і її демократію, і вона повинна це зрозуміти.

"Це дуже ясний і простий сигнал, який наші друзі і партнери можуть донести до Росії. Україна - це не частина" русского мира ", і ніколи не буде вважатися такою", - сказав він на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в Брюсселі у вівторок.

Міністр зазначив, що на операційному рівні Україна потребує заходи, які стримають Росію і обмежать її агресивні наміри.

"Це можуть бути, як вказав генеральний секретар, нові раунди санкцій, які підвищать ціну російської агресії. Це може бути пряма підтримка, метою якої є посилення оборонних здібностей України, тому що ми знаємо, що Росія докладе всіх зусиль для того, щоб перешкоджати третім країнам співпрацювати з Україною в оборонному секторі ", - вказав Кулеба.

Він додав, що РФ посилено працює над тим, щоб підірвати оборонні спроможності України.

"Є тільки одна річ, яку я б хотів підкреслити: деякі заходи, про які ми говоримо, можуть виглядати витратними, але ціна запобігання все ж буде нижче, ніж ціна припинення війни і пом'якшення її наслідків. Краще діяти зараз, щоб перешкоджати подальшої ескалації ситуації Росії ", - сказав міністр.

Новини

Популярні теми форуму

analytics