Close button

Міжбанк: ситуація загострюється

Міжбанк: ситуація загострюється

Після двох спокійних днів ситуація на міжбанківському валютному ринку знову загострюється.

Котирування безготівкового долара в черговий раз подолали позначку 28 гривень. Після обідньої перерви покупці готові купувати валюту за 28,035 гривень, але за такою ціною вже ніхто не пропонує. Причина сьогоднішнього зростання - активізація нерезидентів, які прискорили продаж українських держоблігацій на вторинному ринку. Вже не залишилося жодних сумнівів: іноземці виводять з України свої капітали, причому роблять це, попри втрати на курсі.

Національний банк поки не відреагував на те, що відбувається, але за інформацією порталу «Курс України» йому активно допомагають «держбанки». Саме їх продажі поки утримують гривню від обвалу.

Слідом за безготівковим зростання цін прийшло і на готівковий ринок. Вранці столичні оптові обмінники пропонували долар по 27,94-27,95 гривень, а вже до обіду цінник виріс до 27,97-27,99 гривень. Рівно добу назад в Києві можна було ще купити долар по 27,89 гривень, тобто зростання за цей час вже склало 10 копійок. За інформацією від операторів валютного ринку, вони змушені підіймати цінник слідом за комерційними банками, які активно скуповують долар у населення для подальшого перепродажу його на міжбанку.

Не залишився в стороні від зростання і готівковий євро. Попри те, що в світі євро в черговий раз знижується і вже опустилося з 1,1916 до 1,1883 долара, в Києві євро зростає до гривні прискореними темпами. Вранці придбати готівкову євровалюту можна було по 33,18-33,20 гривень, до обіду - лише по 33,24-33,27 гривень.

Російський рубль в першій половині дня зміцнився з 77,55 до 77,05 рублів за долар. На цьому рівні його почали продавати; дві спроби вирости сильніше поки виявилися безуспішними. Готівковий рубль в столиці, як і вчора, продають по 3,63-3,65 гривень за 10 рублів; дешевших пропозицій сьогодні не видно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics