Close button

Що очікується на валютному ринку 14 квітня (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку 14 квітня (Оновлено)

Відверто слабкий аукціон з розміщення облігацій внутрішньої держпозики, який вчора провело Міністерство фінансів, продемонстрував повну втрату інтересу іноземних інвесторів до українських цінних паперів.

За підсумками аукціону гривневих ОВДП розмістили всього на 216 млн гривень; ще місяць тому обсяги доходили до 10 мільярдів. Замість того, щоб купувати наші ОВДП, нерезиденти продають куплені раніше папери на вторинному ринку. Місяць тому іноземці продавали валюту, а тепер швидкими темпами відкуповують її назад. Це чинить додатковий тиск на курс і призводить до зростання долара.

Сьогодні очікується планове погашення ОВДП на суму 13,3 млрд гривень; отриману гривню також будуть конвертувати у валюту, і це може ще сильніше підштовхнути вгору курс долара. Все буде залежати від того, чи прийме Національний банк рішення зупинити падіння гривні або знову обмежиться роллю спостерігача. В цьому випадку 28,15-28,20 гривень за долар уже сьогодні можуть стати реальністю.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 28,00/28,10 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» продовжує повзти вгору. Вранці вівторка долар в Києві продавали по 27,94-27,95 гривень, а вже до вечора його вартість піднялася до 28,03-28,05 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 28,05 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Є підстави вважати, що долар в першій половині дня ще додасть у ціні кілька копійок.

Євро на ринку FOREX у вівторок різко виріс після публікації даних, що свідчать про зростання інфляції в США. Вранці середи він досяг позначки 1,1961 долара. Готівковий євро в столиці вчора подорожчав з ранкових 33,20-33,23 до 33,38-33,40 гривень: за такою ціною його продавали до вечора вівторка. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати по 33,40 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Імовірність того, що готівковий євро продовжить зростання, висока.

Рубль на світових ринках у вівторок різко подорожчав (з 77,05 до 75,90 рублів за долар) після повідомлення про те, що американський президент Джозеф Байден подзвонив російському колезі Володимиру Путіну і запропонував зустрітися на нейтральній території. Вранці середи рубль торгується в широкому діапазоні 75,70-76,00 рублів за долар. У Києві у вівторок готівковий рубль подорожчав на 1 копійку, до 3,64-3,66 гривень за 10 рублів. Сьогодні рубль може додати в ціні ще 2-3 копійки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics