Close button

Що очікується на валютному ринку 15 квітня (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку 15 квітня (Оновлено)

Головна подія сьогоднішнього дня - засідання Правління Національного банку, на якому буде обговорюватися питання зміни облікової ставки.

В умовах падіння інтересу до покупок облігацій внутрішньої держпозики гостро постає питання підвищення прибутковості по запропонованим інвесторам цінних паперів. А оскільки прибутковість залежить від облікової ставки, питання її підвищення стає дуже гостро. Більшість аналітиків схиляються до того, що сьогодні Правління НБУ прийме рішення про чергове підвищення облікової ставки. Суперечки ведуться лише про величину можливого підвищення.

Вчорашнє зниження котирувань на міжбанківському валютному ринку дає підставу припустити, що принаймні в першій половині дня тенденція може продовжитися.

Відкриття торгів четверга очікується на рівні 27,90/28,00 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку цінник на продаж «американця» знижується. Вранці середи долар в Києві продавали по 28,04-28,05 гривень, а вже до вечора його вартість опустилася до 27,90-27,91 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,90 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Є підстави вважати, що долар в першій половині дня подешевшає ще на 2-3 копійки.

Євро на ринку FOREX в середу продовжив зростання і піднявся до позначки 1,1986 долара. Вранці четверга він досяг позначки 1,1989 долара. Готівковий євро в столиці вчора подешевшав з ранкових 33,45-33,48 до 33,35-33,37 гривень: за такою ціною його продавали до вечора середи. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати по 33,38-33,40 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Рубль на світових ринках в середу торгувався в діапазоні 75,50-76,10 рублів за долар. Вранці четверга він відновив падіння і до 8 ранку опустився до 76,80 рублів. У Києві в середу готівковий рубль подорожчав на 2 копійки, до 3,66-3,68 гривень за 10 рублів. Сьогодні ціна рубля залишиться на тому ж рівні. Якщо рубль в світі продовжить падіння, то готівковий рубль може подешевшати на 1-2 копійки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics