Close button

ЄБРР надав 3,5 мільйонів євро від донорів на консультації для бізнесу в Україні

ЄБРР надав 3,5 мільйонів євро від донорів на консультації для бізнесу в Україні

Обсяги нефінансової підтримки, наданої від донорів у 2020 році Європейським банком реконструкції та розвитку українському малому і середньому підприємництву, перевищили 3,5 млн євро. Про це під час щорічного медіабранчу ЄБРР повідомила керівниця департаменту підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу міжнародного інституту Катерина Рігг, повідомляє БiзнесЦензор.

Йдеться про заходи, які пов'язані з кредитуванням або прямим фінансуванням виробничої діяльності підприємств, - консалтингові та консультаційні послуги, навчання, підвищення кваліфікації кадрів.

Вона нагадала, що серед іншого банк надає класичні консалтингові послуги і працює майже з усіма галузями української економіки. За винятком фінансових установ, військово-промислового комплексу, тютюнового, грального, страхового бізнесу, виробництва міцних алкогольних напоїв.

"Працюємо по всій території України. Підтримуючи представників малого та середнього бізнесу, серед іншого забезпечуємо особистий і професійний ріст представників українських консалтингових компаній. Відповідну підтримку в Україні надаємо понад 10 років. І щороку можемо підтримати таким чином приблизно 150-170 консалтингових проектів", - розповіла Рігг.
"Наприклад, ми розробили "дорожню карту" для туристичної галузі, продовжуємо співпрацю з сільським господарством. Крім секторальної підтримки, допомагаємо представникам бізнесу виходити на нові ринки, розвиваємо онлайн-платформу експертних рішень "Мережа", - уточнила вона.

Завдяки цій платформі українські підприємці можуть безкоштовно отримати професійну експертизу своєї діяльності і бізнес-планів.

За словами Рігг, ці інструменти і надали ЄБРР можливість продовжувати підтримку малого і середнього бізнесу в Україні, практично не зупиняючись на карантин і локдауни.

Новини

Популярні теми форуму

analytics