Close button

Баскетбольна Суперліга: "Дніпро" переграв лідируючий "Київ-баскет"

Баскетбольна Суперліга: "Дніпро" переграв лідируючий "Київ-баскет"
Фото: ФБУ

Чемпіон України "Дніпро" в центральному матчі тижня в чоловічій баскетбольній Суперлізі на домашньому майданчику приймав лідера чемпіонату - столичний "Київ-Баскет", повідомляє ФБУ.

Суперники провели рівну першу чверть. Обидві команди набрали половину очок з середньої лінії, в обох колективів вдало до гри увійшли гравці лави запасних, зокрема бігмен гостей Сергій Павлов, який за першу чверть приніс своїй команді 8 очок.

Але в другій чверті "Дніпру" вдався дуже солідний ривок. Команда Дениса Журавльова за три стартові хвилини оформила спурт 16-0. Господарі грали швидко, з непоганим відсотком реалізовували триочкові кидки та відмінно використали те що, кияни початок другої чверті відверто "проспали".

Другу половини другої десятихвилинки краще провели вже саме гості, які до цього встигли втратити Павла Крутоуса який залишив гру достроково через два технічних фоли. Можливо саме втрата важливого гравця трохи змотивувала "Київ-Баскет". Команда Айнарса Багатскіса відповіла своїм міні-ривком, але віддала супернику занадто багато і програла половину “-7”.

Після великої перерви господарі майданчику лідерство супернику вже не віддали. "Дніпро" декілька разів повертався на дистанцію 10+, кияни, в свою чергу, зробили декілька спроб повернутися до гри. Але кожного разу у господарів знаходилась відповідь для суперника.

Ключовим дня команди Журавльова став показник реалізації триочкових — 11 з 22 (50%), що в певній мірі дозволило господарям нівелювати тотально програний щит. "Київ-Баскет" серйозно виграв підбирання, але використати додаткові можливості як слід команда Багатскіса не змогла, реалізувавши лише 41% кидків з гри та 30% з дальньої дистанції.

"Дніпро" довів матч до впевненої перемоги, вперше в сезоні здолавши "Київ-Баскет": 90-79.

"Київ-баскет", маючи в активі 25 перемог та 6 поразок, продовжує посідати перше місце, а "Дніпро" з 24 перемогами та 9 поразками, йде другим.

В інших матчах дня "Запоріжжя" перемогло "Черкаських мавп": 78-69, а "Миколаїв" поступився кам'янському "Прометею": 82-110.

Суперліга. Регулярний чемпіонат

Дніпро, СК "Шиннік"

"Дніпро" — "Київ-Баскет": 90-79 (20-20, 26-19, 19-17, 25-23)

Новини

Популярні теми форуму

analytics