Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Міжбанк: нерезиденти вимітають долар

Міжбанк: нерезиденти вимітають долар

Скориставшись зниженням котирувань на міжбанківському валютному ринку, нерезиденти знову активізували покупки валюти.

Практично відразу після початку торгів четверга цінник на покупку виріс до 27,97 гривень, демонструючи наявність серйозного попиту. Експортери своїми продажами поки утримують ситуацію під контролем, але якщо вчора з'явилася боязка надія, що гривня зміцниться, то сьогодні вона розтанула.

Правління Національного банку прийняло рішення підвищити облікову ставку з 6,5 до 7,5% річних. Ринок відреагував на новину зростанням котирувань у район 27,97-27,99 гривень.

Слідом за безготівковим знову пішов угору й готівковий долар. Якщо вранці столичні оптові обмінники пропонували долар по 27,90-27,91 гривень, траплялися рідкісні пропозиції по 27,89 гривень, то вже до обіду цінник виріс до 27,94-27,95 гривень. Продовження локдауну в столиці, поява нових «червоних зон» серед областей - усе це стимулює бажання бізнесу «пересидіти» смутні часи у твердій валюті. Причому поряд з доларом почали активно брати і євро. Готівкове євро в Києві сьогодні продають по 33,40-33,45 гривень.

Новина про те, що США можуть ввести санкції на російський держборг, боляче вдарила по російському рублю, який за короткий час упав з 76 до 77,50 рублів за долар. Готівковий рубль у столиці оперативно відреагував на новини з Росії: його ціна знову опустилася до 3,63-3,65 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics