Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Без України Крим і Донбас стануть "мертвими територіями", – Зеленський

Без України Крим і Донбас стануть "мертвими територіями", – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів про свої взаємини з Путіним, поділився думками про те, як президент РФ відноситься до нього, і висловив упевненість в тому, що без України окупований Донбас і анексований Крим стануть "мертвими регіонами".

Розмову Зеленського з журналістом Le Figaro опублікувала пресслужба Офісу президента.

Гарант зазначив, що після загибелі 4 бійців спробував зв'язатися з Путіним, однак російська сторона не підтвердила розмова. Пізніше офіційні ЗМІ РФ сказали, що запиту не було.

"Мене запитують, чи хоче Росія закінчити війну. На це питання краще відповісти діями: я подзвонив - мені не відповіли. Така на сьогодні відповідь", - підкреслив Зеленський.

На питання про те, що думає про нього Путін, Зеленський відповів: "Якщо чесно, я не знаю", і додав, що не думає, що він той, на кого президент РФ чекав. Принципове питання у відносинах з Путіним, на думку Зеленського, - рівноправність у всіх сенсах, а "окупація наших територій і підтримка бойовиків - це не рівноправність".

Також президент вважає, що забрані території не будуть щасливі без України.

"Ми це бачимо по тих територіях, де є окупація - в Абхазії, Придністров'ї тощо. Я не бачив там якогось наукового прориву, крутих підприємств, хмарочосів Гонконгу. Я не бачив там життя. Тому я не бачу там щастя. А коли люди нещасні, вони їдуть з цієї території. Отже, це буде "мертва" територія. Це буде гірше, ніж Чорнобиль. Тому що навіть в Чорнобиль приїжджають туристи. А це будуть просто "мертві" регіони, на жаль", - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics