Close button

США і Індія створять цільову групу з водню

США і Індія створять цільову групу з водню

Індія і США найближчим часом створять цільову групу з водню в рамках стратегічного енергетичного партнерства між двома країнами, заявив заступник міністра енергетики США Девід М. Турк, повідомляє "Прайм".

Він зазначив, що водень буде особливо цінний для великомасштабного і тривалого зберігання енергії, щоб "досягти нашої мети повністю безвуглецевої мережі до 2035 року".

"Ми зосередимося на виробництві, транспортуванні, промисловому використанні і водні як засобу зберігання енергії, а також на фінансових структурах, які повинні будуть присутні для забезпечення успіху водню", - додав Турк.

Як зазначив після участі в засіданні міністр промисловості і передових технологій ОАЕ Султан Ахмед Аль Джабер, ОАЕ також висловили готовність працювати з державним і приватним секторами Індії, щоб допомогти розвитку водневого ринку і підтримати зростаючий попит Нью-Делі на енергію і потребу в більш чистому паливі.

Виступаючи в ході круглого столу, міністр енергетики Австралії Ангус Тейлор заявив, що Австралія розділяє інтерес Індії до побудови водневої економіки.

"Ми хочемо бути найкращим водневим партнером в світі - світовим лідером в області чистих водневих технологій. Мета Австралії - знизити вартість чистого водню до менш ніж 2 доларів США за кілограм і зробити водень конкурентоспроможним з альтернативними джерелами енергії при великомасштабному розгортанні", - додав він.

У свою чергу міністр клімату Данії Ден Йоргенсен заявив, що Нью-Делі і Копенгаген вступили в зелене стратегічне партнерство, яке дозволить двом країнам співпрацювати в просуванні стійких рішень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics