Close button

Україну накриють грозові хмари: погода на четвер

Україну накриють грозові хмари: погода на четвер

Після короткочасного затишшя дощі знову готові повернутися в Україну. Синоптики кажуть, що вони прийдуть не одні, а з грозами. У той же час температура повітря буде досить високою.

У четвер, 22 квітня, на заході повітря протягом дня прогріється в середньому до +12...+14 градусів. До 16 тепла можуть чекати жителі Чернівецької області. Вночі в цій частині країни близько 4-6 з "плюсом", до +8 на Закарпатті. У центральних, південних і східних регіонах у світлий час прогнозують 15-17 за Цельсієм, в темний показники термометрів коливатимуться в межах від 4 до 8 градусів вище нуля. У північних областях вдень очікується досить різна температура: в Київській - до 18 тепла, в Сумській - тільки +14...+16, у Житомирській може опуститися до +13, у Чернігівській - 15-17 з позначкою "плюс". Вночі ситуація більш-менш рівна - повітря охолоне до +4...+7.

Всі західні й північні регіони чекає дощ - нехай і не сильний, зате з грозою. Також до "гримлячих" опадам повинні бути готові жителі Донецької, Запорізької, Херсонської областей та Криму. У Луганській області повинен бути дощ без грози, в інших регіонах - без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с.

Ситуація на дорогах у експертів побоювань не викликає - по всій країні "зелений" рівень.

На високогір'ях Закарпатської та Івано-Франківської областей збережеться значна ймовірність утворення і сходження лавин. На Львівщині небезпека оцінена як помірна.

У Києві з великою ймовірністю проллється дощ з грозою. Вдень температура повітря підніметься до +15...+17°, а вночі опуститься до +5...+7. Швидкість вітру - 3-6 м/с.

c7a1b3840a.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у четвер, 22 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics