Close button

ДПЗК зобов'язали заплатити 174 млн грн податків

ДПЗК зобов'язали заплатити 174 млн грн податків

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду (КАС ВС) підтвердив правомірність податкових повідомлень-рішень для Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗК) на загальну суму 174,08 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прессцентру ДПС, повідомляє UBR.

Суд підтримав позицію ДПС про те, що корпорація була неправомірно включена до складу податкового кредиту з податку на додану вартість суми ПДВ по взаємовідносинах з контрагентами.

Зокрема, не встановлені докази наявності матеріально-технічної бази в контрагентів позивача, необхідних для здійснення спірних господарських операцій, зокрема транспорту, укладених договорів з перевізниками і кваліфікованих працівників.

"Суд касаційної інстанції вказав на обґрунтованість висновку контролюючого органу про непідтвердження фактів отримання товару по ланцюгу постачання та складського зберігання зернових, відсутності реального джерела походження сільськогосподарських культур, в подальшому реалізованих на позивача, та фактичного здійснення послуг з організації перевезень", - сказано в повідомленні.

Постановою суду від 31 березня касаційна скарга ДПЗК залишена без задоволення, а оскаржувані рішення судів першої та апеляційної інстанцій - без змін.

Новини

Популярні теми форуму

analytics