Close button

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо Навального з правкою українського нардепа

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо Навального з правкою українського нардепа
Фото: Michał Siergiejevicz / Wikimedia

У ПАРЄ ухвалили резолюцію щодо ситуації з російським опозиціонером Олексієм Навальним. До тексту  резолюції потрапила правка від нардепа "ЄС" Олексія Гончаренка про те, що це було "передбачуване отруєння, до якого причетні влади Росії, а не серйозна хвороба".

Про це Гончаренко написав в особистому Telegram-каналі.

"Під час дебатів я нагадав, що коли вчора Путін виступав перед Федеральними зборами Росії, тисячі людей вийшли на вулиці російських міст. І ми побачили дві Росії: одна Росія Путіна і його оточення. І інша Росія - вільного демократичного суспільства. Одна Росія, як справжні Табакі, підвивали кожному слову потьмянілого  геополітичного Шерхана, а інша Росія вила від болю, коли їх бив ОМОН", - підкреслив нардеп.

Він додав, що "одна Росія" воює проти України, Грузії та Молдови, влаштувала теракт в Чехії, отруїла сім'ю Скрипалів в Британії. "Інша Росія", на думку Гончаренка, - це Рязанов, Шевчук, Улицька, Акунін, Гребенщиков, які вимагають зупинити війну з Україною.

"Росіяни, як сказав наш великий Тарас Шевченко, поховайте цей режим та вставайте, кайдани порвіте! І хочу сказати панам Толстому і Слуцького, ви отримали ордени від Путіна, і я вас вітаю. Але справжня нагорода для вас і для Путіна попереду - це міжнародний трибунал", - резюмував депутат.

Новини

Популярні теми форуму

analytics