Close button

Геращенко надіслав побитому журналісту його ж відео для поліції

Геращенко надіслав побитому журналісту його ж відео для поліції
Фото: Анна Шмалько / Facebook

Заступник міністра МВС Антон Геращенко надіслав побитому в середу, 21 квітня, журналісту Майклу Щуру відео, яким сам потерпілий поділився з правоохоронцями.

Про це, а також про "особливе ставлення" до своєї персони журналіст написав у Facebook.

"До того як система дізналася, що я журналіст, поліція не їхала 2 години. За 2 години очікування приїзду поліції, ми обійшли всі офіси з камерами спостереження неподалік. І з однієї камери нам дозволили зняти відео. Тобто у мене є відео, де я наздоганяю хлопця на самокаті. А у поліції є тільки моя заява. І справа зрушиться далі тільки завтра. Так, я розумію, що є справи важливіші. Ок. Мені ок. Я це розумію. Мені не потрібно особливе ставлення. Мені потрібно звичайне", - повідомив Щур.

Однак після того, як стало відомо, що Майкл Щур журналіст, йому зателефонував начальник райвідділу і попросив передати відео з камер спостереження.

Згодом, пише Щур, він розмовляв із заступником міністра МВС Антоном Геращенком. Він сказав, що поліція "працює, і вже є результати - навіть знайшли відео з камер". На прохання надіслати це відео Геращенко відправив той самий ролик, який журналіст передав правоохоронцям.

"Пане Антон. Можливо, я роблю неправильно, що розповідаю про те, про що ми говорили. Ви можете сказати, що ви мені не говорили, що це відео знайшли ви (тобто поліція). Коли я це все розповідаю, то маю одне на меті - показати, що система обманює всіх. Не тільки нас - громадян, які приходять до неї з заявами. Але і вас - людей, які управляють цією системою.
Я хочу, щоб працювала система. Щоб усі були рівні перед законом. Щоб незалежно від того, хто я - журналіст, лікар, міністр, офіціант, кур'єр, архітектор, безробітний, самотня мама, бездомний, бабуся - щоб система ставилася до нас однаково. А система не ставиться", - прокоментував ситуацію Майкл Щур.

Новини

Популярні теми форуму

analytics