Close button

Не одягайтеся тепло, але беріть зонт: погода на п'ятницю

Не одягайтеся тепло, але беріть зонт: погода на п'ятницю

З південного заходу на північний схід, як би по діагоналі, Україна перетне дощова хмара. У зв'язку з цим синоптики прогнозують дощову погоду в більшості областей, місцями з грозами. Разом з тим в країні буде досить тепло, незначно похолодає тільки на заході.

У п'ятницю, 23 квітня, в західних регіонах протягом дня температура підніметься не більше ніж до +9...+11°C, а вночі опуститься до 3-5 вище нуля. Ближче до центру - на Житомирщині та Вінниччині - в середньому на 1-2 градуси тепліше. У центральній частині країни повітря прогріється по-різному: на Правобережжі до 11-14 за Цельсієм у світлий час і 4-6 в темний, тоді як на лівому березі Дніпра (а також у Харківській та Запорізькій областях) - до 14...16 і 5...7 відповідно. На півдні та сході стовпчики термометрів можуть підстрибнути аж до +19, хоча в середньому протягом дня будуть показувати +16...+18 (13-15 на Одещині); вночі - близько 5-7 градусів з позначкою "плюс".

Дощ очікується по всій країні, тільки в Хмельницькій, Житомирській і Київській областях, а також у Криму має бути відносно сухо. У Центральній, Північній і Південній Україні опади середньої інтенсивності. На Харківщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі та Чернігівщині обіцяють грозу. Вітер вночі південно-західний - 5-10 м/с, вдень західний - 7-12 м/с.

Експерти попереджають про заморозки у верхніх шарах ґрунту в західних регіонах, у зв'язку з цим там буде введений Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки на дорогах.

На високогір'ях Закарпаття та Івано-Франківщини значний ризик сходження лавин. У Львівській області небезпеку оцінюють як помірну.

У Києві незначний дощ очікується вночі та вранці, а вдень і ввечері має бути сухо. У світлий час температура підніметься до +10...+12°C, а до ночі опуститься до +5...+7. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

Погода на п'ятницю, карта опадів, погода в Україні
Карта опадів, очікуваних в 14:00 в п'ятницю, 23 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics